GamingRSS PaginaDeMedia

EA face public codul sursa pentru Command & Conquer si Red Alert

Deja a ajuns o obisnuinta sa vedem cum jocurile lansate recent cam ignora suportul pentru moduri. Surprinzator, EA dintre toti publisherii, va oferi codurile sursa pentru Command & Conquer si Red Alert. In acest fel, comunitatile de modding vor putea sa faca ce stiu cel mai bine; sa ofere experiente extra jucatorilor prin moduri gratuite.

Anuntul a fost facut prin intermediul unei postari pe reddit. Producatorul Jim Vessella a anuntat ca alaturi de versiunile remasterizate, EA va lansa si tiberiandawn.dll si redalert.dll si codurile sursa corespunzatoare. Acestea vor fi oferite sub licenta GPL version 3.0.

Aceasta decizie a fost luat tinand cont de sfatul comunitatii de modding care are mai bine de un deceniu experienta. In acest fel, vom putea juca Command & Conquer si Red Alert remasterizate, iar pe langa asta vom putea crea harti, unitati personalizate, sa inlocuim elementele de art si chiar sa ne jucam cu logica gameplay-ului. Pentru cei pasionati, resursele au fost deja lansate deci avem sansa sa primim moduri pentru jocuri chiar de la inceput.

Este o miscare foarte buna din partea celor de la EA. Ceea ce ma surprinde insa, este ca nu ar fi singura de acest fel. Compania nu are un renume deloc bun in comunitate… pe cine pacalesc?! Sunt dezastru! Incetul cu incetul, daca vor aparea si schimbari acolo unde sunt necesare, adica in jocuri, totul ar putea sa se schimbe. Cum ar arata un viitor in care EA sa devina un fel de baietii buni ai industriei de jocuri video? Cine i-ar lua oare locul?

Sa va dau un indiciu:

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button