PC&Consoles

EA cumpără Respawn Entertainment și franciza Titanfall

Titanfall Developer Respawn Entertainment este acum un studio EA: Electronic Arts a anunțat recent că a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania pentru 315 milioane de dolari, plus „o contraprestație variabilă suplimentară în numerar, care este condiționată de realizarea anumitor etape de performanță legate de dezvoltarea viitoarelor titluri, până la sfârșitul calendarului 2022„, care ar putea adăuga până la alte 140 milioane de dolari.

Andrew Wilson, director general EA, a declarat:

Parteneriatul nostru de lungă durată are la bază o dorință comună de a împinge granițele și de a oferi experiențe extraordinare și inovatoare pentru jucătorii din întreaga lume. Împreună, am adus acest lucru la viață în franciza Titanfall, iar acum, cu echipa Respawn care se alătură EA, avem planuri interesante de a realiza și mai multe lucruri uimitoare în viitor.

Directorul general Respawn, Vince Zampbella, a făcut și el o declarație:

Am simțit că acum a fost momentul să ne alăturăm unui lider din industrie care aduce resursele și sprijinul de care avem nevoie pentru succesul pe termen lung, păstrând în același timp cultura și libertatea noastră creativă. EA a fost un partener de-a lungul anilor cu Titanfall și Titanfall 2 și suntem încântați să combinăm punctele noastre forte. Acesta este un pas mare pentru Respawn, EA și jucătorii noștri.

Zampella a declarat pentru VentureBeat că Respawn „a lucrat împreună cu EA de mult timp de la înființarea studioului” și că subiectul achiziției a mai apărut anterior. „Întrebarea a fost, unde ne plasăm în industrie, cum vom face următorul pas în a face jocuri mai mari, mai bune„, a spus el. „Avem nevoie de resurse mai mari pentru a face jocuri mai mari„.

Respawn a fost fondat în 2010 de Zampella și Jason West, co-fondatori ai studioului Call of Duty Infinity Ward și a lansat două jocuri până acum, ambele Titanfall. Deși a avut o recepție critică pozitivă, Titanfall 2 nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, și aparent există o incertitudine cu privire la viitorul seriei. Lucrurile acum însă par să-și fi revenit, iar anunțul EA confirmă faptul că Respawn lucrează la „un nou titlu în universul Titanfall”.

Anunțul confirmă, de asemenea, că Respawn încă lucrează la jocul Star Wars care a fost anunțat în mai 2016. Această veste vine la doar câteva săptămâni după ce EA a închis studioul Visceral Games, care și el lucra la un proiect Star Wars.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button