GamingRSS PaginaDeMedia

EA se concentrează din ce în ce mai mult pe gaming-ul pe mobil, finalizând o achiziție de 1.4 miliarde de dolari

Ca să citez un înțelept de la Blizzard Entertainment pe vremea când Diablo Immortal era pentru prima oară anunțat: „ce,mă, voi nu aveți telefoane?”

Ba da, avem, și deja nu mai există copil sau pensionar care să nu aibă la purtător un telefon care are cel puțin un touchscreen și WiFi. Gaming-ul pe mobil a luat amploare și a devenit rapid un standard, spun eu, după ce am căzut în păcatul de a încerca (ulterior devenind obsedat de) așa-numitul Call of Duty Mobile.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă, jocurile pe telefoane sunt o activitate vitală existenței umane (cică), iar EA nu se ferește de fenomenul acesta. La o adică, foarte mulți se joacă FIFA Mobile, la fel cum foarte mulți se joacă și alte jocuri sportive pe telefon. Cel mai bun exemplu? Uite, Golf Clash. Da, este un joc cu golf, dar care a reușit să adune 80 de milioane de descărcări și să pună mâna și pe niște premii BAFTA.

Așa că EA a decis să preia frâiele, pentru că și-a dat seama că este un IP extrem, extrem de profitabil, dar pe care îl poate propulsa și mai mult. Compania tocmai a achiziționat Playdemic, inițial preluați de către Warner Media și implicit Golf Clash. Achiziția a fost finalizată pentru suma de 1.4 miliarde de dolari, EA „extinzându-și portofoliul de jocuri sportive”.

Achiziția a fost accelerată și de planurile Warner Media. Cei din urmă  vizează fuziunea cu Discovery (pentru 43 de miliarde de dolari), în vreme ce divizia Warner Bros. Games vrea să se concentreze mai mult pe francize care oferă storyline-uri, după cum afirmă președintele David Haddad.

Per total, EA vrea să profite din plin de succesul jocurilor sportive pe telefoane. Pentru aceștia, 1.4 miliarde de dolari nu pare a fi ceva semnificativ, dar pentru AT&T înseamnă un început timid de recuperare după suma exorbitantă cheltuită ca urmare a contopirii Warner Media cu Discovery.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button