Tech&ITȘtiri

E oficial: Netflix România interzice partajarea conturilor!

Ladies and gents, e oficial. În ciuda valului de critici la adresa companiei, Netflix îi dă înainte cu tupeu și interzice irevocabil paraziții. Am mai vorbit despre asta acum câteva luni, iar dacă nu știi despre ce e vorba, permite-mi să îți fac o scurtă recapitulare.

Undeva prin februarie, Marinake scria despre cum Netflix au anunțat decizia de a interzice account sharing-ul, asociind o singură adresă IP fiecărui cont, iar internetul a luat foc pe bună dreptate. Dar cum, la vremea aceea, intențiile companiei erau doar declarative, replica a venit rapid. Câteva zile mai târziu vorbeam despre cum cel mai mare nume din industria de streaming a bătut în retragere, pesemne într-o mișcare de marketing.

Au trecut câteva luni de atunci și, sincer, speram ca lucrurile să rămână așa cum erau. Netflix a încercat marea cu degetul, a văzut cât de sărată este apa alimentată de ura oamenilor și a făcut un pas înapoi. Dar, cred că ai înțeles unde se îndreaptă discuția.

Ei bine, acum este 100% oficial: nu vei mai putea să împarți un cont de Netflix cu prietenii și familia. Desigur, așa cum am vorbit în trecut, poți călători oriunde cu tot cu cont, dar dacă nu te uiți la un film acasă timp de 30 de zile, user-ul tău va fi blocat. Din fericire, există și o variantă să ai alți oameni din alte locuințe pe contul tău, contra cost.

Costul e 2,90 euro/lună pentru fiecare user care nu este în locuința ta, ceea ce e un preț destul de mic dacă ne uităm la alte țări. Această taxă suplimentară a fost implementată acum ceva timp în câteva locuri precum: Spania, Noua Zeelandă și Canada, doar că taxa este ceva mai mare. Spre exemplu, cineva din Spania trebuie să plătească 6 euro în plus, de două ori mai mult decât noi.

Ce înseamnă asta pentru tine? Ei bine, dacă ai contul tău propriu și personal, chestia asta nu te va afecta deloc. Problema vine dacă ești parazit pe contul altcuiva, caz în care fie va trebui să cotizezi cu 2,90 euro în fiecare lună, fie va trebui să îți faci tu un abonament separat. A treia variantă (sugerată de secțiunea de comentarii a postării, plină cu replici de-a dreptul spumoase) este să iei calea mării și să te faci pirat, dar asta vine cu multe riscuri și bătăi de cap.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button