MORE

ePaper evolueaza si devine Advanced Color ePaper

E Ink, compania care a ocupa cu dezvoltarea ecranelor de tip ePaper, folosite in mare majoritatea a dispozitivelor de citit eBooks, anunta un nou tip de ecran.

ACeP, Advanced Color ePaper este un nou standard care prezinta un avantaj important fata de marea majoritate a formelor curente de afisaje ePaper. Poate reda 30 de mii de culori. In mod efectiv poate arata exact ca o hartie color tiparita. Prin comparatie, un ecran ePaper normal poate afisa in cel mai bun caz 4000 de culori.

Desigur, tehnologia nu este tocmai perfecta, asa ca nu o veti vedea implementata in acest moment ca ecrane pentru dispozitive de citit eBooks, ceasuri sau telefoane. Advanced Color ePaper are doua dezavantaje mari. Primul este densitatea panoului de doar de 150 pixeli per inch, cam jumatate din cat are acum un ecran ePaper, asa ca imaginea nu este la fel de clara. Al doilea dezavantaj este latenta sa. Dureaza doua secunde intregi pentru schimbarea continutului afisat. Nu tocmai ceva ce ar fi practic pentru un dispozitiv uzual.

Ca urmare, E Ink va livra Advanced Color ePaper initial pentru afisaje comerciale. Acestea vor avea 20 de inch si o rezolutie maxima de 2500×1600. In anii urmatori aceasta tehnologie ar trebui sa devina mai performanta, desi pana atunci este posibil ca ecranele OLED sa inlocuiasca aceasta tehnologie cu totul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button