MORE

Dyre Wolf lovește si șterpeleste peste un milion de dolari!

Metoda Dyre Wolf acționează inițial ca orice fel de malware sau virus. Se prezintă sub forma unui atașament de e-mail, așteptând doar să fie deschis de un utilizator ce nu a înțeles încă importanta lecție că nu ar trebui să deschidă vreodată un atașament neașteptat.

După ce este descărcat, virusul se va propaga prin sistem, căutând contactele utilizatorului și trimițând copii ale sale tuturor celor din lista de contacte. În acel moment, programul contactează serverul atacatorului, dând unda verde pentru trecerea la faza a doua.

Pe măsură ce sistemele de securitate devin din ce în ce mai performante, dezvoltatorii de malware care încearcă în mod repetat să profite de pe urma utilizatorului de rând găsesc metode progresiv mai inventive pentru a le evita. Cea mai recentă născoceală atacă direct cea mai vulnerabilă componentă a oricărui sistem informatic, cea care indiferent de cât de mult efort și muncă se depune în dezvoltarea de „siguranțe”, este predominant imposibil de securizat, omul.

Aceasta implică iarăși răbdare, pentru ca utilizatorul să acceseze orice formă de e-banking. Încercările de-a accesa servicii de transfer bancar prin internet nu vor funcționa, în locul lor fiind afișat un mesaj că o problemă de ordin tehnic împiedică efectuarea tranzacției. Mesajul mai indică și un număr de contact la care utilizatorul trebuie să apeleze pentru a efectua transferul. La celălalt capăt nu se află o bancă, ci unul dintre cei responsabil pentru infectarea sistemului. După obținerea datelor bancare ale utilizatorului, acesta va transfera prin bănci internaționale bani din contul victimei, fiind apoi foarte greu de depistat.Dyre Wolf

Faptul că utilizatorul în sine este cel care trebuie să dea toate informațiile necesare pentru efectuarea jafului, și că până acum a funcționat, nu face decât să evidențieze că cea mai mare breșă de securitate dintr-o companie este factorul uman. Până la dezvoltarea de soluții software care sa previna asta, va mai trece ceva timp.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button