PC&Consoles

Dying Light va primi gratuit 10 DLC-uri

Techland au anunțat că, pe parcursul următoarelor 12 luni, Dying Light va primi 10 DLC-uri. Cel mai bun lucru? Toate vor fi gratuite!

Jocul este unul de tip survival, care combină un sistem de luptă rapid și mișcările de parkour cu o lume postapocaliptică populată de zombies. A fost lansat la sfârșitul lui ianuarie 2015, a primit și un expansion un an mai târziu, iar acum producătorii săi anunță că pregătesc pentru el nu mai puțin de 10 DLC-uri. Noul conținut va aduce multe lucruri noi, precum inamici, obiecte, evenimente și noi mistere de rezolvat.

Pentru un joc lansat acum mai bine de 2 ani, Dying Light reușește suficient de bine să-și țină jucătorii conectați la servere. În septembrie 2015 jocul înregistra un număr de 700.000 jucători online într-o singură săptămână, numărul acestora scăzând destul de puțin odată cu trecerea timpului. Astfel, în luna mai a acestui an, pe serverele jocului intrau săptămânal nu mai puțin de 500.000 jucători, un număr impresionant pentru un joc de vârsta lui Dying Light.

Este de apreciat de asemenea suportul pe care-l primește acest titlu din partea producătorilor săi. Schema după care funcționează industria în ziua de astăzi este una foarte cunoscută: la cam un an de la lansarea unui joc durata sa de viață este prelungită cu DLC-uri, iar după încă un an acesta se apropie deja de moarte clinică, distribuitorii încetând să-l mai repare sau să-l mai îmbunătățească în vreun fel.

Când vorbim de Dying Light, lucrurile stau puțin diferit. Se întâmplă foarte rar ca un producător să-și întrețină produsul pentru atât de mult timp. Se întâmplă și mai rar să ofere conținut gratuit celor care au cumpărat deja jocul. De cele mai multe ori DLC-urile însumate ajung să depășească cu mult valoarea jocului original, iar noul conținut foarte rar își merită banii.

Iar când luăm în considerare că Techland va oferi toate cele 10 DLC-uri gratuit pentru toate platformele pe care este lansat Dying Light, nu putem decât să privim cu admirație modul în care acest producător își tratează jucătorii. Ar fi frumos dacă acest model de afacere ar reprezenta normalitatea, și nu excepția.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button