MORE

DxO One, o camera mica, mica, dar „suparata” rau, care se ataseaza la telefon!

DxO One este creatia acelorasi oameni care detin si site-ul dxomark care „da note” camerelor foto, fie ele PhaseOne sau aflate pe telefoanele mobile. Asadar, baietii s-au gandit sa ne arate cum ar trebui „sa stea treaba” si au anuntat acum cateva zile aceasta… camera, de fapt o extensie a iPhone-ului.

dxo_frontdxo-one_side

DxO One are un senzor CMOS de 20.2Mpx BSI de 1 inch (!) si o lentila de 32mm cu 1.8, toate astea „inghesuite” intr-un body de 7cm si putin peste 100 de grame… care se conecteaza la iPhone via Lightning, acesta servind ca display si interfata de control, si mai poate fi si rotita apoi 60 de grade inainte si inapoi! Din aplicatia dedicata poti controla expunerea, shutterul, ISO, modurile de captura etc. Daca la asta mai pui si faptul ca DxO One filmeaza 1080p cu 30fps, pozeaza si RAW (pe langa JPEG), ba chiar si Super RAW, adica 4 imagini RAW in rafala, pe care apoi le suprapune intr-o imagine de super… calitate, si mai are si stocare proprie, dar si posibilitatea de a salva in Camera Roll, atunci aveti tabloul complet unei camere mici si „suparate”… rau! Pretul… nu e tocmai mic, prin comparatie cu dimensiunile camerei cel putin: 600 de dolari direct pe site, si va fi livrata din Septembrie.

Buuun! Si la final ramane intrebarea: ce nota a luat pe site-ul… lor?! Scorul a fost 70 (cat al unui DSLR Full Frame!!!) si 85 in varianta de fotografiere Super RAW! Adica „way beyond” oricare DSLR! Felicitari DxO, chiar am sa iau in calcul aceasta „jucarie”!

Articole asemanatoare

Back to top button