MORE

Dupa sah si Go, AI-urile vor cuceri Hearthstone

DeepMind nu se limiteaza la a demonstra ca nici macar la Go rasa umana nu isi mai poate declara suprematia, ramura companiei Google bucurandu-se acum de faptul ca AI-ul lor s-a apucat sa experimenteze cu Hearthstone si Magic The Gathering.

Cativa cercetatori de la Oxford au decis sa aplice aceeasi infrastructura DeepMind de invatare folosita la AlphaGo pentru a face un AI care sa inteleaga cartile de Hearthstone si Magic The Gathering. Proiectul este abia la inceput, asa ca inca nu o sa vedeti un bot cum castiga la vreun campionat mondial, dar este foarte interesant.

cdp7hstbi7xtsxcjibav

Din cauza complexitatii lor si a modului in care pot fi interpretate, cartile de MTG si Hearthstone prezinta un grad de dificultate mult mai mare ca Go. Textul lor, in special, poate fi problematic, deoarece adesea incalca regulile jocului. Dar incetul cu incetul, AI-ul invata, iar in cele din urma va putea sa joace Hearthstone de parca ar fi un om.

gsuqowftm8iiadzartql

Desigur, daca va veni ziua in care cineva ii va da sa invete cartile din editia Unglued sau Unhinged a lui MTG, atunci probabil va decide sa lanseze un satelit orbital inarmat cu un convertor stelar. La urma urmei, cum i-ai explica asta unui AI care nu poate gandi chiar atat de mult in afara „cutiei”

Image

[Kotaku]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Buna seara, unacomn ! Imi poti spune te rog daca e vre-o posibilitate sa pot contribui cu articole pentru ZonaIT TV in acest website ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button