MORE

Dupa Go urmeaza Doom. Batalia AI-urilor escaleaza!

Dupa ce DeepMind Alpha Go a invins un campion mondial, lumea s-a intrebat ce poate urma pentru AI-uri. Iar acum avem raspunsul, DOOM!

Competitia Visual Doom AI se va desfasura in aceasta toamna, obiectivul sau fiind cel de-a determina care AI este mai capabil sa joace Doom. Nu in sensul traditional „cine reuseste sa faca cel mai bun bot” ci mai mult „cine este in stare sa faca un AI capabil sa invete sa joace Doom folosind ochii sai virtuali.”

Competitia se va desfasura in luna septembrie, iar cei interesati participe au la dispozitie pana pe 31 mai sa se inscrie. Detaliile aferente sunt disponibile aici, daca va credeti capabili sa construiti un astfel de AI.

Competitia se va desfasura in doua faze. In prima, AI-urile se vor infrunta pe o harta cunoscuta, folosind o singura arma, Rocket Launcher, pe care o vor avea din start. Nivelul include pachete de sanatate si munitie. Iar cine are cele mai multe frag-uri dupa 12 meciuri va castiga.

In faza a doua se vor folosi trei harti complet necunoscute, cu toate armele, ca la un meci normal de Doom. Aici lucrurile chiar vor fi interesante, pentru ca se va vedea clar daca Ai-urile au fost in stare sa invete armele in etapele de antrenament sau, cine stie, poate au invatat sa faca faca un rocket jump, sa campeze spawn-uri si sa injure oponentii in rusa… desi, asta ar fi mai mult valabil pentru CS:GO.

AI-urile vor fi rulate local, pe sisteme identice, asa ca DeepMind probabil nu prea poate participa.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button