PC

Dupa 28 de ani de la lansare, aflam ca IBM PCjr este… alergic la lumina!

Lazy Game Reviews este un canal de Youtube destul de popular, avand 277 de mii de abonati, canalul tratand in mare teme legate de gaming dar nu numai, posesorul canalului avand o pasiune pentru ceea ce se numeste retroware, adica console sau PC-uri vechi. Un asemenea PC vechi, produs in 1987 este IBM PCjr  care, in timpul filmarilor pentru cel mai nou video review, a aflat ca este… alergic la lumina puternica, in mod si mai ciudat, scotand un zgomot ascutit ori de cate ori o sursa de lumina puternica era indreptata catre carcasa PC-ului.

Intamplarea face ca IBM PCjr sa fie unul dintre pionierii tehnologiei Wireless pentru periferice precum tastatura, aceasta fiind legata de unitate prin infrarosu. Toate bune si frumoase, pana pui un bec led de cateva sute de watti in fata senzorului, moment in care carcasa incepe pur si simplu sa urle de parca cineva ii scurcicuiteaza placa de baza cu o surubelnita.

In zadar au incercat „filmangii” sa dreaga busuiocul scotand bateriile din tastatura, nimic nu indupleca batranul PC. In secunda in care lumina lovea celula infrarosie, computerul incepea sa tiuie ca din gura de sarpe, amintindu-ne astfel cat de capricioasa era tehnologia pe vremuri si cat de departe a avansat. Este o descoperire infima, dar care ne aduce aminte de niste vremuri de mult apuse in care sa ai un mouse cu senzor infrarosu era ceva senzational si sa ai un sistem cu Windows 3.1 era o evolutie in modul in care comunicai cu PC-ul. Te face sa apreciezi cu adevarat ceea ce ai acum 🙂                 

Articole asemanatoare

Back to top button