Gaming

Dune-ul lui David Lynch primeste cel mai bun edit din istorie si este „sters” in doar cateva ore

Scriitorul si vizionarul Frank Herbert este unul dintre autorii mei preferati, Dune fiind una dintre cele mai citite serii de pe planeta, ba mai mult, Herbert influentand lumea prin intermediul creatiilor sale, cartea fiind transpusa intr-un film de televiziune, trecand chiar si in format digital, in lumea jocurilor, dar si pe marele ecran.

Pentru realizarea unui film Dune „s-au batut” doi titani ai cinematografiei contemporane, Alejandro Jodorowsky si David Lynch, doua genii care au avut o viziune total diferita despre cum ar trebui sa fie transpusa cartea pe marele ecran. Daca filmul imaginat de Jodorowsky nu a ajuns pe pelicula, fiind abia recent fiind facut un documentar despre ceea ce ar fi putut sa fie Dune-ul lui Jodorowsky, un film pe care Zon@ il recomanda cu cu caldura, Lynch a fost pana la urma la carma primului film Dune. DAVID LYNCH’S DUNE

Aceasta versiune a filmului, realizata in 1984, pune cap la cap imagini din filmul original lansat in cinematografe, il combina cu versiunea extinsa pentru televiziune si adauga o serie de scene sterse, rezultatul fiind cea mai buna versiunea a filmului pana in acest moment! Iar pentru asta trebuie sa le multimim fanilor care au depus pasiune in acest proiect, dar si iubire pentru universul realizat de Lynch si Herbert.

Din pacate filmul a fost sters de pe VIMEO, in urma unei plangeri DMCA, filmul in acest moment gasindu-se… prin alte mijloace. Nu am incuraja o astfel de tactica, procurarea filmului fiind simpla din orice magazin sau super-market, dar aceasta versiune trebuie vazuta. Asa ca… exista Google! Mai departe stiti ce aveti de facut.

Articole asemanatoare

Back to top button