Știri IT

Dumnezeu impiedica pirateria!

Din categoria „Studii care ai crede ca iti verifica banuiala, dar daca stai si te gandesti putin, face cam opusul”, o echipa de cercetatori din Australia a efectuat un test pentru a vedea daca religia crestina afecteaza cumva obiceiurile de piraterie ale populatiei, iar rezultatul a fost… oarecum surprinzator.

Ca urmare a unui sondaj efectuat in cadrul unei biserici crestine din Indonezia, cercetatorii au descoperit ca oamenii care spuneau ca sunt cei mai religiosi sustineau ca nu piratau. Iar singurul lucru care i-ar putea convinge sa cumpere ceva piratat (aparent sondajul nu includea clasicul yar har har de pe internet) ar fi Dumnezeu.

Mai mult de atat, sondajul a indicat ca multi dintre cei care practicau piraterie nu vedeau pirateria ca fiind ilegala sau lipsita de etica, iar 10% din adolescentii americani nu o vedeau nici macar ca o problema de ordin moral.

Grupul care s-a ocupat de acest studiu sustine ca stabilirea unor standarde morale despre pirateria in era digitala pentru copii, atunci cand sunt inca la o varsta mica, ar putea avea un efect pozitiv asupra diminuarii pirateriei pe termen lung. Iar institutiile religioase si cele educationale ar putea coopera pentru a indeplini acest scop.

Descoperirile lor sunt foarte interesante, dar prezinta totusi o mica problema.

Piracy

[Torrent Freak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button