Telefoane

Duet Display – Cum sa-ti extinzi ecranul Mac-ului… cu iPad-ul!

Duet Display este o aplicatie… care regret ca nu mi-a trecut mie prin cap! Este in primul rand o idee excelenta: aceea de a-ti extinde ecranul de la laptopul Mac cu tableta iPad. Nu, nu este o prostie redundanta. Daca le detii pe amandoua, poti folosi excelentul ecran retina al iPad-ului ca o „prelungire” a displayului notebook-ului. Prelungire… cu touch 🙂

Duet Display 2

Pentru productivitate solutia este excelenta. Si mai ales, functioneaza fara glitch-uri, si asta pentru ca intre cele doua dispozitive conexiunea nu se realizeaza wireless, asa cum s-a mai incercat, ci direct prin cablul Lightning standard! Asta inseamna o solutie stabila si extrem de responsiva. Si instalarea si utilizarea sunt foarte simple si Apple-like, inca o dovada a faptului ca Duet Display este o aplicatie realizata de fosti ingineri Apple. Se ia una bucata app din AppStore, contra sumei de 15 Euro (la noi) si una bucata program companion gratuit pentru laptop, de pe siteul dezvoltatorului. Si voila: dupa ce restartezi computerul functioneaza „la prima strigare”. Sigur, aplicatia merge si de pe iPhone, dar nu merita deranjul, nici macar in cazul displayului mai mare al lui 6 Plus.

Dar pe iPad funtioneaza atat de bine incat poti rula pana si filme, fara lag si fara probleme! Interesant mi s-a parut privitul prin gaura cheii la un eventual OS X touch… desi in mod evident sistemul nu este facut pentru aceasta facilitate. Dar ca sa accesezi foldere din Mac sau linkurile din browserul laptopului atingand cu degetul ecranul iPad-ului, tot este o chestie care merita experimentata.

Cat despre eficienta, in general, atunci cand doresti un al doilea display pentru laptop, vrei ca acesta sa fie mai mare, nu mai mic. Dar cand ai deja cele doua device-uri, iPad si Mac, nu vad de ce nu ai zice „sa fie primit” ca ii poti da inca o utilitate binevenita iPadului (pe care sia asa ai dat o gramada de bani). Si da, am folosit Duet Display la greu zilele astea, si zic eu ca merita banii, chiar daca destul de multi prin comparatie cu majoritatea aplicatiilor din AppStore. Probabil ca din punct de vedere estetic (dar mai ale productiv 🙂 este sa imperechezi noul MacBook cu… viitorul iPad Pro de 12 inch (daca va aparea vreodata – eu personal cred ca da).

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button