MORE

Duelul plitelor: Plita vetroceramica vs Plita prin inductie!

Nu stiti sa alegeti o plita potrivita pentru dumneavoastra? Iata care sunt diferentele notabile intre plita ceramica si plita prin inductie:

Plita ceramica este o plită electrică cu un aspect modern datorită stratului de sticlă identic cu cel de la plita prin inductie.

Comparativ cu plita electrica clasica, plita ceramica este echipata cu plăci radiante perfecte pentru toate oalele si cantitatile de mancare pe care vrem sa le gatim. Spre deosebire de modelul clasic, plita vetroceramica ajunge la temperatura dorita mult mai rapid!

Cel mai mare avantaj al plitei ceramice este insa prețul său accesibil!

Plita prin inducție. Inducția electromagnetică este bazata pe o tehnologie care încălzește numai la contactul cu vase compatibile. Nu se produce caldura atata timp cat nu exista o oala pe blatul plitei. Ca sa-ti dai seama daca bucataria ta este pregatita pentru o plita prin inductie fa testul magnetului: vezi daca magnetul se lipeste de fundul oalelor tale! De asemenea, de la caz la caz, oalele compatibile trebuie sa aiba un anume diametru! Ce se intampla daca plita si oala nu sunt compatibile? Nimic! Placa nu se va aprinde atata timp cat nu are asezat pee a un recipient compatibil.

Placa prin inductie seteaza temperatura cu acuratete, este usor de intretinut si este mai ales economica: poate genera economii de energie de pana la 30 – 60% fata de plitele electrice sau pe gaz. Ochiul se adapteaza la marimea oalei, timpul de gatit este mai scurt, placa se opreste imediat ce mancarea e gata. In felul acesta consumam strictul necesar.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button