Știri

Browser-ul DuckDuckGo a fost lansat pe Windows

DuckDuckGo este un nume recunoscut printre internauți drept unul dintre cele mai sigure motoare de căutare de pe internet. Dar compania a crescut în ultimii ani, iar în urma popularității sale a decis să lanseze un browser de internet cu același nume. Iar acum, browser-ul DuckDuckGo este disponibil și pe Windows. Momentan este în stadiul Beta, așa că sunt și câteva chestii care lipsesc, dar și în configurație „standard” are integrate o mulțime de unelte care sporesc securitatea online.

Noul browser are codul scris de la zero și folosește un API creat de Microsoft, pe numele de Windows WebView2, pentru randarea paginilor web. Dezvoltatorii au ales această cale pentru a preveni potențialele breșe de securitate din platforme precum Chromium. Asta înseamnă că au mai mult control pentru funcțiile de securitate, iar problemele pe care le vor întâmpina browsere precum Google Chrome sau Mozilla Firefox pot fi evitate în acest fel. Dar haideți să aruncăm o privire la principalele caracteristici ale noului browser:

  • Duck Player cu care poți rula videouri de pe YouTube fără „reclame care îți invadează intimitatea” și nu îți afectează lista de videouri recomandate;
  • Blocarea activă a trackerelor de pe diverse site-uri;
  • Criptarea datelor este impusă din setările prestabilite;
  • Un buton special care închide toate tab-urile active și golește datele pe care acestea le-au încărcat;
  • Un sistem de cookie management care previne pop-up-urile de tip „I accept” care îți apar pe anumite site-uri;
  • Un sistem de protecție al adresei de email care previne spam-ul.

Dezvoltatorii lui DuckDuckGo susțin că browser-ul pe care l-au creat va consuma cu circa 60% mai puține resurse decât Google Chrome. Asta este posibil deoarece folosește motorul de randare al Windows-ului și este complet dependent de sistemul de operare de la Microsoft pentru actualizări de securitate. Deci atâta timp cât ai Windows-ul la zi, browser-ul tău va fi protejat. Problema apare dacă Windows o dă în bară, ceea ce se întâmplă… dar care ar mai fi farmecul pe internet? Puteți descărca noul browser de pe pagina producătorului.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button