Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

DuckDuckGo a creat o unealtă care împiedică aplicațiile să-ți urmărească activitatea

Într-o eră în care utilizatorii de telefoane devin din ce în ce mai conștienți de fenomenul de „data tracking„, nume precum DuckDuckGo capătă popularitate. Cea mai nouă unealtă creată de motorul de căutare va împiedica aplicațiile să îți urmărească activitatea. Unealta se numește App Tracking Protection și îți oferă posibilitatea de a renunța la tracking.

Noua unealtă nu face parte din Android și nici nu vine sub forma unei aplicații individuale. În schimb, este integrată în browser-ul DuckDuckGo și îți protejează telefonul chiar dacă nu folosești navigatorul. Într-o postare de pe blogul oficial, compania spune că noua sa unealtă „va bloca tracker-ele pe care le identifică în aplicații de la companii third-party.

Odată ce ai activat App Tracking Protection, aceasta va rula în background pe măsură ce îți vezi de sarcinile de zi cu zi. Unealta recunoaște momentul în care o aplicație se pregătește să trimită date către un tracker third-party și previne acest transfer, astfel datele rămân stocate local.

DuckDuckGo susține că munca va conținuă pentru a identifica cât mai multe astfel de trackere, în încercarea de a opri orice transfer de date de pe telefonul tău. Interfața grafică a acestei unelte îți va arăta și care aplicații încearcă să îți transmită mai departe datele, alături de locația spre care acestea ar urma să fie trimise.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button