MORE

Poti fi competitor al Google si sa faci bani – DuckDuckGo au donat anul acesta 225000$ pentru proiecte open-source

Cand vine vorba de lumea cautarilor pe internet, Google a castigat in mod clar. S-a terminat povestea. Chiar si Microsoft nu poate slabi puterea Google asupra internetului. Totusi, un concurent minuscul numit DuckDuckGo face ceva cu siguranta ceva cum trebuie.

Acestia au anuntat ca anul acesta vor dona 25000$ pentru a sprijini fiecare din noua proiecte open-source, sau 225000$ in total. Anul trecut au donat 125000$

DuckDuckGo efectuat 3 miliarde de cautari pe net in 2015. Nisa pe care este specializat acest motor de cautare este cea a cautarilor anonime. Pentru cei care sunt infricosati de cat de multe date colecteaza Google de la toata lumea, DuckDuckGo este alternativa.

Ei nu colecteaza informatii despre tine pentru a le vinde mai departe comerciantilor spatiu de reclama personalizata, In schimb, face parte din reteaua de reclame a Microsoft/Bing/Yahoo (precum fac si multe alte site-uri) si afiseaza reclame generice bazate pe cautari mai generale, precum faptul ca folosesti limba Engleza, spre exemplu.

De asemenea, acestia au acorduri de impartire a veniturilor cu anumite companii din lumea Linux Open Source, si mai genereaza venituri din afiliere cand directioneaza utilizatori catre Amazon si Ebay pentru a cumpara produse.

Renuntarea la Google nu inseamna nici renuntarea la harti si orientare. DuckDuck Go au lansat o asemenea functie chiar luna trecuta, ce permite utilizatorilor utilizarea de harti Apple, Bing, Here, OpenStrettMaps sau chiar si Google Maps.

E drept ca 225000$ e o suma absolut minuscula in industria reclamelor pe internet, in special in comparatie cu un gigant precum Google, care anul trecut a donat 100 de milioane $ in sponsorizari si inca un miliard $ in produse.

Dar macar arata ca prezenta unui Goliat ce domina o piata nu inseamna ca nu exista loc si pentru alte companii asemanatoare care sa o duca bine – suficient de bine incat sa poata dona sute de mii de dolari.

[Business Insider]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button