GamingRSS PaginaDeMedia

DualShock 4 va functiona pe PS5, dar nu vei putea juca noile titluri cu el

Sony continua sa ofere detalii despre consola next-gen care va aparea in iarna. Astazi am aflat cateva noutati legate de controllere, iar acestea sunt interesante. Intr-o noua postare pe blog, compania a explicat cum DualShock 4 va putea fi folosit pe noua consola, dar cu anumite limitari. Se pare ca jocurile lansate pentru PS5 nu vor putea fi jucate cu vechiul controller. Asta este cauzat de faptul ca jocurile next-gen vor folosi tehnologiile noi introduse de DualSense.

Credem ca jocurile de PS5 trebuie sa profite de noutatile aduse platformei, inclusiv cele introduse de noul controller wireless DualSense. Sony despre compatibilitatea lui DualShock 4 cu PlayStation 5

Sony DualSense

Ce accesorii vor functiona pe PlayStation 5?

Chiar daca DualShock 4 nu va fi compatibil 100% cu noua consola, multe alte accesorii vor fi in continuare utilizabile. Spre exemplu, iubitorii audio au primit o veste buna. Castile oficiale PlayStation cat si multe modele third-party vor fi compatibile cu PlayStation 5. Am atasat insa o lista cu toate accesoriile care vor functiona pe consola next-gen.

  • Perifericele de specialitate precum volanele, stick-urile arcade si de zbor vor functiona cu jocurile PS5 si PS4 care ofera suport pentru acestea.
  • Castile PlayStation Gold si Platinum, cat si modelele third-party care se conecteaza via USB sau jack audio vor functiona pe PS5; aplicatia companion nu va merge, insa probabil va fi actualizata.
  • Controllerul wireless DualShock 4 cat si alte modele third-party licentiate vor functiona in jocurile lansate pentru PlayStation 4.
  • Atat controllerele PS Move Motion cat si Aim Controller-ul pentru PlayStation VR vor functiona in jocurile care ofera suport pentru acestea.

PlayStation 5 pare ca va fi o platforma foarte versatila, care va rula fara probleme si titluri de pe generatiile anterioare. In plus, va oferi si libertatea de a-ti folosi accesoriile deja cumparate.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button