PC

Dronele militare devin din ce în ce mai înfiorătoare

Mai țineți minte roiurile de drone din filme ca The Matrix sau Call of Duty Advanced Warfare? Sper că sunteți pregătiți ca acel coșmar tehnologic să devină palpabil, pentru că toamna trecută Departamentul Apărării din SUA tocmai asta a testat.

În luna octombrie a fost efectuat un test prin care un roi de drone a fost lansat din două avioane FA-18 Hornet, mergând la o viteză de Mach 0.6. Cele 104 micro-drone Perdix au fost capabile să funcționeze fără probleme, în ciuda vitezei și a temperaturii de -10 grade la care operau.

Dronele acestea diferă de majoritatea celor pe care le știți până acum, pentru că nu sunt controlate manual și nu acționează ca unități individuale. Dronele acționează doar ca un roi, toată gândirea, toată comunicarea, totul este efectuat la nivel de roi, ceea ce înseamnă că indiferent câte din ele sunt distruse, vor găsi un mode de-ați păstra formațiunea și de-ași împlini obiectivul. Nu există nici o dronă centrală de la care să ia comenzi.

Aceste drone sunt construite folosind printare 3D, ceea ce le face simplu de înlocuit, iar motorul lor le face chiar ușor înfiorătoare. Zgomotul produs de 100 de drone care survolează același punct la o distanță de 100 de metri sună de parcă ar fi coloana sonoră a unui film de groază, ca Păsările de Alfred Hitchcock.

Dronele Perdix pot fi folosite pentru o varietate de operațiuni, cum ar fi patrulare, supraveghere, o măsură anti-aeriană sau bombardare de precizie.

Bun venit în viitor.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button