MORE

Drone pot construi poduri

În ultimele luni am văzut drone înarmate, drone invizibile, și drone înarmate invizibile, așa că a venit timpul pentru o știre mai puțin înspăimântătoare.

Cercetători de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich au dezvoltat un nou tip de drone, a căror obiectiv nu este cel dea a căra puști sau de a face poze, ci de a construi poduri.

Deși par de la distanță ca fiind doar banale quad-copters, dronele sunt echipate cu foarte mulți senzori, cu o bobină de frânghie, și cu un mecanism ce permite aparatului zburător să folosească acea frânghie pentru a construi poduri ce pot fi utilizate de oameni.

Procedeul este mai complicat decât pare la prima vedere, pentru că dronele nu sunt pilotate, toată construcția este automatizată, și a necesitat ani întregi de dezvoltare pentru a putea atinge acest nivel de acuratețe și eficiență.

Dronele au trebuit să fie capabile să exercite control asupra tensiunii frânghiei, iar apoi să navigheze în tandem, executând manevre complexe, printr-o structură ce era în curs de a fi construită.

Rezultatul este un pod ce suportă greutatea oamenilor, și poate fi utilizat pentru transport. Această tehnologie ar avea aplicații în lumea reală, dar pentru a fi cu adevărat practică, va fi nevoie de mai multă frânghie, și ca urmare, de drone mai puternice, și probabil mai mari.

Folosite în masă, ar putea permite construirea de căi de acces către zone izolate, sau în timpul unor calamități.

[Popular Mechanics]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button