MORE

Drone înarmate ajung în arsenalul poliției!

Dacă încă mai aveți amintiri despre Manhacks, dronele zburătoare din Half-Life 2, în curând s-ar putea să le vedeți în lumea reală, deoarece echivalentul lor contemporan face acum parte din arsenalul poliției, și sunt înarmate.

Statul Dakota de Nord a primit o legislație nouă ce permite poliției să folosească drone ce sunt echipate cu arsenal non-letal. Inițial, era vorba doar despre o lege ce ar fi impus necesitatea unui mandat de la un judecător pentru a putea folosi drone zburătoare pentru investigare. Se mergea pe ideea că o dronă este dotata cu echipament de înregistrare audio-video similar cu cel pentru care în mod normal ar fi nevoie de un mandat.

Dar fiind vorba de SUA, lucrurile au escalat până la punctul la care poliția din Dakota de Nord are acum dreptul să încarce pe acest drone arme cu gloanțe de cauciuc, canistre de aerosol iritant, lansatoare de gaze lacrimogene, tunuri sonore și chiar pistoale electrice. Toate acestea sunt clasificate ca fiind non-letale, deși Taserul este oarecum responsabil pentru câteva „fatalități”.

Drone ca in Half Life 2, acum in realitate

Dacă această lege nu este cumva inversată, și fiind vorba despre SUA, probabil nu va fi, are șanse bune de a se răspândi în restul continentului. Mai așteptăm vestea ca Washinton DC să își schimbe numele la City 17, pentru a completa tabloul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button