MORE

Drona care poate cara oameni primeste aprobare pentru testare

Pentru ca pana si cel mai ieftin elicopter costa cam 12 mii de dolari si necesita un talent de pilotare care nu este la indemana tuturor, exista acum o alternativa pentru cei care vor sa zboare prin oras in fiecare zi, o drona.

Compania EHang anunta ca a primit aprobare de la statul Nevada pentru a incepe testele unei drone comerciale capabile sa care pasageri. Modelul respectiv este EHang 184, numit in varianta sa publica Ghost Drone. Acest aparat de zbor autonom poate cara o persoana la o viteza de 96 de kilometri la ora, timp de 23 de minute, asa ca nu este tocmai facuta pentru calatorii pe distante mari, dar pentru transport urban ar fi o solutie acceptabila.

https://youtu.be/IrPejpbz8RI

Inainte ca Ghost Drone sa ajunga la indemana publicului larg, va trebui sa treaca printr-un numar mare de verificari si certificari de la asociatia federala de zbor. Cand se va dovedi a fi o metoda de transport sigura, ar putea sosi pe piata, implinind visul tuturor celor care visau sa aiba masini zburatoare autonome, ca la serialul cu familia Jetsons.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button