PC&Consoles

DRM-ul Sega Saturn a fost spart dupa doua decenii

Fanii Sega Saturn au o problema: in timp ce consola a oferit suport mult timp codului neoficial de pe CD-uri, datorita mod chips, asta nu e bine, daca doriti sau utilizati software-ul in orice alt format. Cum vei juca ceva dacă CD Drive-ul vechi de cateva decenii moare?

Puteti sta linistiti dupa ziua de azi. După ani de zile de munca, entuziastul Dr. Abrasive a gasit o modalitate de a sparge sistemul de protectie la copiere al Saturn si i-a permis sa ruleze software-ul de pe un card cu suport USB.

Acest lucru nu a fost un lucru usor, după cum se pare – Saturn are un sistem anti-copiere notoriu, dificil de citit, care se izolează de mai multe metode de cracking.

Dr. Abrazive a trebuit, în cele din urmă, sa pacaleasca cipul în cauză deversând memoria read-only, inversand sistemul de operare și introducand o placă personalizata în slotul de Video CD al consolei pentru a incarca codul dorit.

Rezultatul nu numai că joacă jocuri cu fidelitate, dar face lucruri pe care Saturn nu a fost niciodată menita să le facă. Ea poate scrie fișiere pe stick-ul USB, de exemplu.

Proiectul poate fi cel mai util pentru arhivare, deoarece ar ajuta in rularea jocurilor precum Nights into Dreams sau Panzer Dragoon pe hardware-ul nativ bine,  la mult timp dupa moartea CD Drive-ului.

Cu toate acestea, ar trebui să ajute, de asemenea, tinkerii. Dezvoltatorii emulatoarelor ar putea intelege mai bine cum functioneaza consola Saturn, dezvoltatorii de jocuri homebrew ar putea încărca cu ușurință conținutul,  iar sarcinile non-gaming (cum ar fi redarea muzicii chiptune), ar fi mult mai ușoare.

Dr. Abrazive spera ca va putea sa faca un dispozitiv finisat, pe care oricine sa il poata utiliza, deci, in viitor, ar putea exista o zi cand tot ce va trebui sa faci va fi sa inserezi un card, si vei putea sa joci toate jocurile clasice, de care nu te-ai mai atins de ani intregi.

[Debuglive]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button