Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Driver-ul AMD pentru Vulkan va fi Closed Source pe Linux

/
/
/

Vulkan este menit să fie atât un competitor pentru DirectX 12, oferind multe din aceleași funcții, cât și o alternativă în afara sistemului de operare Windows.  Iar pe Linux, primul driver de la AMD care să suporte Vulkan este gata, dar nu va fi Open Source.

AMD anunță că inițial nu va oferi posibilitatea de-a modifica driver-ul și nu va facilita alterarea sa de către comunitate. Sunt două motive principale pentru care s-a luat această decizie.

Primul este starea încă experimentală a suportului pentru Vulkan. Este încă abia la început, și momentan a fost specificată disponibilitatea sa numai pentru soluțiile grafice din seria Fury și APU-urile Carrizo, deși varianta finală ar trebui să suporte toate plăcile video de la seria 7000 și până în prezent.

Al doilea motiv este prezența mai multor elemente în driver ce nu pot fi făcute Open Source. Aceste sunt biblioteci care nu sunt produse de AMD sau de grupul Khronos, ci de alte companii, și sunt folosite pentru ușurarea implementării driver-ului. Abia când vor fi scoase, și se vor construi soluții proprii, ce nu au o licențiere separată, acest driver va deveni Open Source.

AMD intenționează să ofere acces publicului larg la modificarea driver-ului său, compania mergând mai departe cu ideea de a sprijini dezvoltatorii din cadrul comunității. Cu aceeași idee AMD a donat Mantle grupului Khronos, pentru a transforma noua variantă a OpenGL în Vulkan.

Nu a fost specificată o dată la care se va oferi acces la sursa driver-ului

[Fudzilla]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar