Gaming

Drepturile consumatorului există și pentru jocuri în Marea Britanie

De ani și ani de zile, cei care tot pățesc să dea de o țeapă masivă atunci când cumpără un joc, precum Aliens Colonial Marines, au tot avut problema că nu exista nici un mod sigur prin care își puteau recupera banii. Nu exista nici un cadru legal care să oblige un producător, sau un publisher, să restituie clientului suma cheltuită.

Situația s-a schimbat în ultima vreme, mai întâi prin acțiunea serviciilor de distribuție digitală, ultimul fiind Steam, care a decis, în sfârșit, să ofere returnări, fără întrebări. Foarte oportună decizia celor de la Valve, pentru că  acum în Marea Britanie returnarea de conținut digital a devenit o parte din drepturile consumatorului.

Noua lege acoperă foarte clar tot ce înseamnă conținut digital, precum filme, muzică, jocuri, chiar și cărți electronice. Nici DLC-ul, nici add-on-urile, nici măcar skin-urile de arme nu scapă basma curată. Totul este afectat, și totul trebuie să aibă o metodă prin care un client nesatisfăcut poate să își recapete banii.  Alternativ, producătorul trebuie să repare situația, și să ofere clientului ceea ce vroia.

Această decizie este un semn foarte bun, și va garanta împiedicarea anumitor incidente nefericite, ca Aliens Colonial Marines. Totuși, legislația este cam vagă despre ce exact ar putea fi considerat o experiență nesatisfăcătoare.

Spre exemplu, un fan al RPG-urilor open world ar putea considera Fallout 3 ca fiind un joc bun. Un fan al lui Fallout 2 probabil va face spume la gură încercând să îl joace. Ambele opinii sunt, într-o anumită măsură, corecte. Dar, din nou, probabil de astea Steam nu întreabă de ce vrei să returnezi un joc.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button