MORE

Dreptul la intimitate online „negat” in Statele Unite

Dreptul la intimitate online a fost „negat” in Statele Unite, sau cel putin pentru datele stocate online, conform unei hotarari judecatoresti.

Acum cateva luni, un judecator din New York a decis ca mandatele de perchezitie din SUA pot fi aplicate pentru informatiile digitale, chiar daca acestea au fost depozitate in strainatate. Decizia a fost luata ca parte a unui efort de a „dezgropa” informatiile din contul unui utilizator Microsoft stocate pe un server din Dublin, Irlanda. Microsoft a raspuns la aceasta hotarare si a contestat-o, afirmand ca punctul de vedere al guvernului cu privire la continutului digital aflat pe servere externe este gresit, si ca masurile de protectie ar trebui extinse la continutul digital. Dar guvernul SUA a contracarat aceasta afirmatie. Acesta spune ca, in conformitate cu Actul Comunicatiilor Stocate (ACS), continutul stocat online nu beneficiaza de protectia celui de al Patrulea Amendament, precum datele „fizice”:

Din punctul de vedere al Departamentului de Justitie, aceste masuri sunt necesare intr-o epoca in care „infractorii” si „hackerii” folosesc comunicatii electronice nu numai din SUA dar si din strainatate. Intr-adevar, contul Microsoft incriminat in acest caz are legatura cu o ancheta pentru trafic de droguri. Cu toate acestea, Microsoft considera ca exista implicatii ample pentru o astfel de declaratie, si nu este singura companie care gandeste astfel. Voi ce credeti, in ce conditii ar avea voie autoritatile sa va acceseze datele stocate online? Sau…nu ar trebui sa aiba voie…deloc? Spuneti-ne pe pagina noastra de facebook.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button