PC&Consoles

Dreamhack Winter 2016 – La suedezi nu e ca la noi!

Pentru multi Dreamhack inseamna una dintre cele mai prestigioase conventii destinate e-sportului si gaming-ului in general, originea acestui eveniment putandu-se gasi in Suedia, unde o mana de pusti s-au decis sa isi lege calculatoarele in retea si sa inceapa o noua moda! Moda, care s-a transformat intr-o afacere, Dreamhack fiind transmis si urmarit de milioane de oameni din intreaga lume, dar si vizitat de zeci de mii! Am fost si noi acolo, in Suedia si am aruncat o privire, atat la scena principala, e-Sports, dar si in curtea din spate cum s-ar spune, unde producatorii s-au intrecut pe sine anul acesta pentru a incanta clientela.

Inca de cum ai intrat pe usa conventiei, stiai cam la ceea ce sa te astepti. Oameni cu varste cuprinse intre 16 si 50 si de ani isi asteptau randul, cu scaunele de birou frumos langa ei si cu PC-urile si monitoarele asezate pe acestea. O imagine care te umple de bucurie, mai ales cand te gandesti ca Dreamhack a fost un eveniment la baza la care veneai cu PC-ul de acasa. Inca din prima sala scaunele erau deja ocupate, oamenii deja asezandu-se frumos la locul lor si asteptand sa „faca un meci”. Fifa, CS, Smash Bros, Rocket League, daca nu era pe scena mare sigur se juca cineva. Atmosfera era extrem de placuta. Pe langa asta, pe scena tot timpul se desfasura un turneu, asa ca timp sa te plictisesti nu aveai. Daca intamplator aveai si bani la tine, companiile prezente isi deschisesera magazine, unele preturi fiind studid de mici.

Ne-am oprit si pe la standuri, am aruncat o privire peste ce surprize au pregatiti producatorii la Dreamhack Winter 2016 iar cuvantul de oridine era VR si E-Sports. Aproape toate standurile aveau intr-o forma sau alta o casca VR incorporata, iar daca nu era VR, sigur era eSports. Iar selectia era… surprinzatoare, avand in vedere ca fiecare companie prezenta avea legatura cu gaming-ul intr-o forma sau alta. Noi ne-am oprit la standul celor de la Zowie si am luat un scurt interviu despre noile monitoare … care surprinzator… refuza sa faca o gaura in buget!

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Nu are cum sa fie ca la noi, pentru inceput e bugetul imens pe care il au ei fata de ce avem noi, si mai este si diferenta de interes pe care o arata politicieni de acolo ! Plus infrastuctura de care nu mai vorbim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button