MORE

Doua site-uri bancare asiatice sunt tinute ostatice! Asa va arata viitorul filmelor cu jafuri?!

Probabil una dintre cele mai ciudate stiri pe care le-am scris in ultima vreme dar si una dintre cele mai inventive operatiuni de hacking este asta: doua site-uri bancare asiatice sunt tinute ostatice in acest moment, iar rascumpararea este ceruta in Bitcoin. Stiti voi, acea moneda descentralizata, care nu poate fi gasita, doar… monetizata? Ei bine, hakerii se pare ca se bazeaza pe asta.  In plus, intreaga operatiune pare mai mult un subiect de film, nu de stiri.

Una dintre avantajele pe care le are o moneda virtuala atunci cand furi este ca nu iti trebuie nici shotgun, nici pistol, ci doar niste… linii de cod. Pe viitor cinefilii vor fi nevoiti  sa se uite la doi indivizi in timp ce tasteaza in fata unui laptop, cel mai probabil intr-un Starbucks, nu la some old fashion action cu baieti cu cagule si mitraliere si functionare ingrozite. Ca in cazul ultimului jaf cibernetic desfasurat in China, unde „baietii rai” au cerut Bitcoins pentru a nu lansa atacuri asupra Bancii Chinei si Bancii Est Asiatice.

O publicatie locala, The Standard, relateaza ca website-urile institutiilor financiare mentionate au fost sparte Sambata trecuta, o serie de email-uri fiind atunci distribuite pentru a evita un nou atac DDOS *Distributed denial of service, in acestea existand si detalii despre plata unor bitcoins pentru a inceta atacul. Cu alte cuvinte, Internetul in acest moment este vestul salbatic, unde cine are arma mai mare castiga. Acum totul depinde de cine inventeaza primul „nucleara” pe internet, programul care poate opri orice conflict.

Articole asemanatoare

Back to top button