MORE

Dota 2 transformat de modderi intr-un FPS

MOBA-urile sunt din ce in ce mai dese si din ce in ce mai comune, aproape toti publisherii mari dezvoltand un joc in acest gen. Totusi, la finalul zilei, doar doua MOBA-uri domina piata: DOTA 2 si League of Legends. Doua titluri care invart anual milioane de dolari si genereaza profituri uriase, dar mai ales care au o baza de jucatori inventivi.

Daca in trecut au existat moduri neoficiale care „evoluau” sau schimbau jocul intr-un fel sau altul, un moder a introdus pe Steam Workshop un nou mod pentru DOTA 2 care transforma radical jocul, rezultatul fiind o experienta total diferita de ceea ce te-ai astepta.

Un modder numit BDM a reusit sa modifice jocul in asemenea maniera, incat l-a transformat intr-un arena shooter 3rd persson dintr-o perspeciva top-down. Din pacate modul de joc accesibil in acesta modificare de Dota 2 este doar Capture the Flag in acest moment, dar, daca analizam putin clipul de mai jos, modarea pare sa fie ceva in care Valve ar trebuii sa arunce o privire serioasa. Cine stie, poate chiar un Valve Allstars in acest stil? Sau poate visam cu ochii deschisi.

Trebuie mentionat ca acest mod este inca in dezvoltare, asa ca multe dintre elemente sunt suspuse schimbarii si modificarii, dar core-ul, ceea ce face acest mod distractiv, este cat se poate de bine gandit. Mai putin partea in care au imprumutat sunetele din Quake, dar aia este alta problema si se leaga de ceea ce am spus mai devreme. Faptul ca acest mod este inca in plin ciclu de dezvoltare.

Pe de alta parte avem ceva surprize, de exemplu faptul ca modul suporta in aceeasi arena un stil de joc 12 v 12, asta insemnand 24 de jucatori intr-o singura arena, iar clasele de eroi variaza de la sniperi, juggernaut sau Shadow Fiends. Este foarte probabil ca acest mod sa introduca si alte elemente pe viitor.

[BMD Dota]

Articole asemanatoare

Back to top button