MORE

Doppio – Un Smart Watch cu doua ecrane

Conceptul de Smart Watch inca mai incearca sa isi croiasca un loc pe piata, nereusind pana acum sa atinga nivelul de popularitate pe care il au telefoanele. Asa ca pana se va gasi formula magica isi vor face aparitia tot soiul de experimente interesante, cum ar fi Doppio, un ceas inteligent cu doua ecrane, dintre care unul este detasabil si complet configurabil.

Ceasul, aflat acum in stadiul de prototip, este in acest moment cam mare si patratic, dar tot arata foarte interesant, cel putin in concept. Doppio este facut de Xing-Dong Yang si alti cercetatori de la Dartmouth College pentru a demonstra ca un ceas inteligent nu trebuie sa se arate sau sa se comporte ca un ceas banal. Ca exista mai multe posibilitati de-a face un astfel de dispozitiv. Poate asa se va evita starea curenta a telefoanelor mobile, in care toate arata exact la fel.

Caracteristica principala a ceasului este prezenta unui al doilea ecran care poate fi atasat si detasat dupa bunul plac, folosind contacte magnetice si comunicare wireless cu unitatea centrala. Acest ecran secundar poate afisa tot soiul de informatii si poate fi folosit pentru a controla ceasul. Pana si pozitia sa are un efect de control, afisand alte lucruri in functie de orientarea fata de unitatea principala.

Este cu siguranta un concept interesant, dar in varianta curenta aminteste mai mult de un PipBoy decat de un Smart Watch.

[Slashgear]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button