Gaming

Door Kickers – Flappy Bird-ul romanesc al jocurilor tactice!

In ultima vreme pasionatii de jocuri tactice, jocuri ce necesita un nivel ridicat de atentie au fost rasfatatii industriei de gaming. Inca de la inceputul anului au tot aparut titluri cu care acestia sa se delecteze si sa isi petreaca timpul, atat pe PC sau Mac, dar si pe Android si iOS. Acest tip de joc nu este totusi pentru toata lumea, fiind necesara o gandire tactica buna si prezenta de spirit pentru a termina un nivel. Un asemenea joc este Door Kickers.

Jocul aduce aminte de Rainbow Six intr-o oarecare masura, cu singura diferenta majora ca seamana cu un titlu produs undeva prin era lui 486… ne referim evident la concept. Nu are o grafica stralucita si nici texturi care sa te dea pe spate, fiind mai degraba un joc care incearca sa surclaseze competitia printr-un sound design stralucit si un gameplay neiertator si…tactic. Spunem asta, pentru ca primul nostru nivel a rezultat intr-un ecran de game over, fiind obisnuiti cu jocuri tactice mai „tolerante”. Door Kickers este un joc care doreste sa te tina in priza, sa te oblige sa gandesti fiecare miscare de 10 ori pana sa o realizezi si sa iti dea un sentiment de implinire nebanuit atunci cand ai salvat ostaticii sau ai dezamorsat bomba.

Cu toate ca incepi simplu, cu o echipa de interventie rapida, pe care o dotezi pana in dinti cu lacrimogene, grenade incandescente, pusti, mitraliere si pistoale, incet iti dai seama ca nu arsenalul face jocul, ci abordareal. Atunci cand intri intr-o camera trebuie sa fii atent la fiecare colt, sa iti analizezi locatia cu extrem de multa atentie, sa pazesti fiecare intrare, inclusiv o…fereastra daca este cazul, si sa folosesti tasta de stop meci ori de cate ori ai ocazia. Preferabil dupa fiecare actiune. Tasta de pauza, este importanta, oferindu-ti sansa sa dai comenzi echipei, sa analizezi mediul inconjurator si sa observi daca nu cumva ti-a scapat ceva. Dupa ce ai terminat o misiune esti „gradat” in functie de timp si de ce ai folosit, existand chiar si un timp record in care sa termini misiunea. Astfel te poti intrece cu tine insuti daca doresti sa ai ceva ore in plus de joc. Am avut parte de cam orice mi-am putut dori: o campanie destul de stufoasa si misiuni speciale care sa te faca sa iti smulgi parul din cap, ca la final sa te simti mai ceva ca Napoleon dupa ce ai dovedit un nivel.

Per total, Door Kickers este exemplu de joc care o sa te infurie zdravan, dar o sa te faca sa il joci pana la loc comanda. Un fel de Flappy Bird al jocurilor Top Down tactice, care o sa iti arate ca nu este nevoie de o grafica tapana si de o poveste scrisa de Z individ de la Hollywood pentru a realiza un titlu care sa te tina in fata monitorului. Un concept simplu, dar cu o mecanica de joc neiertatoare. Merita atentia voastra, mai ales ca acest titlu este dezvoltat de o echipa de romani, dovada ca si de la noi de aici de pe plaiurile mioritice poate iesi ceva realmente fenomenal.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button