GamingPC&ConsolesTech&IT

Doom Eternal are succes, Bethesda face năzbâtii

Uite Denuvo, nu e Denuvo

Doom Eternal a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute, aducând bucurie tuturor celor care n-au mai drujbit un demon de luni de zile.

Pe timpul week-end-ului, jocul a reușit să strângă la un loc mai bine de o sută de mii de jucători pe Steam, toți butonând Doom Eternal în același timp. Puține jocuri noi lansate se pot lăuda cu așa ceva. Red Dead Redemption 2, spre exemplu, n-a reușit nici măcar jumătate dintr-o asemenea performanță. Succesul jocului chiar l-a întrecut pe cel al predecesorului său din perioada lansării.

Iar asta este și mai impresionant dacă este să consideri ce a făcut Bethesda cu jocul. Vedeți voi, Doom Eternal avea, în mod normal DRM-ul Denuvo de care se folosește mai toată lumea de câțiva ani. Un DRM menit să protejeze jocul de piraterie pentru câteva săptămâni, până ce lumea reușește să îl prindă din urmă.

Cu Doom Eternal n-a fost o cursă chiar atât de lungă, pentru că varianta de lansare a jocului a inclus un executabil ce nu era protejat de Denuvo, într-un folder numit „Original”. Cumva, Bethesda n-a verificat dacă erau scoase din varianta de Steam fișierele de acest gen. A doua oară când se întâmplă asta, Rage 2 pățind la fel anul trecut. Da chiar, mai țineți minte când a fost lansat Rage 2? Jocul pare să fi picat rapid într-un con de umbră.

Rezultatul este că Doom Eternal zburdă acum nestingherit prin diverse locuri de unde lumea poate să descarce jocuri fără a le cumpăra. Totuși, pare să se fi vândut binișor până acum oricum.

[Ars Technica, Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button