PC&Consoles

Doom adaugă boți și pare să fi rămas fără Denuvo

Cel mai recent update al lui Doom a fost lansat, și include o serie de surprize la care nu pare să se fi așteptat cineva.

Pe de o parte, noul update adaugă opțiunea de-a folosi boți în multiplayer, în cazul în care nu găsești pe cine împotriva căruia să lupți, fiindcă majoritatea jucătorilor sunt în singleplayer.

Pe de alta, Denuvo a dispărut. Scoaterea sistemului de DRM nu a fost menționată în lista de schimbări adusă de acest patch, dar acesta nu prea să mai fie prezent în versiunea curentă a lui Doom. Bethesda și id Software nu au făcut momentan o declarație oficială.

Motivul pentru care sistemul ar fi fost îndepărtat a fost speculat de un alt dezvoltator software și se leagă de eșecul lui Denuvo. Aparent, dacă sistemul de protecție nu își face treaba în 3 luni de zile, iar jocul este piratat, atunci dezvoltatorul își poate cere înapoi banii dați pe Denuvo, iar apoi trebuie să îndepărteze DRM-ul din joc pentru a îi fi restituită suma cheltuită pe sistem.

Ceva similar s-a întâmplat cu jocul Inside acum câteva săptămâni. O clarificare oficială de la Bethesda ar trebui să apară în curând.

[DSO Gaming]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

11 Comments

  1. foarte simplu.. daca un joc cu denuvo este spart pana in 3 luni de la lansare.. denuvo da banii inapoi publisherului.. si acesta este obligat sa scoata denuvo din joc. simplu.

  2. In continuare denuvo isi cam face treaba existand jocuri care inca nu au fost crack-uite ceea ce inseamna ca ii vom mai vedea cel putin 1 an de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close