PC&Consoles

Doom adaugă boți și pare să fi rămas fără Denuvo

Cel mai recent update al lui Doom a fost lansat, și include o serie de surprize la care nu pare să se fi așteptat cineva.

Pe de o parte, noul update adaugă opțiunea de-a folosi boți în multiplayer, în cazul în care nu găsești pe cine împotriva căruia să lupți, fiindcă majoritatea jucătorilor sunt în singleplayer.

Pe de alta, Denuvo a dispărut. Scoaterea sistemului de DRM nu a fost menționată în lista de schimbări adusă de acest patch, dar acesta nu prea să mai fie prezent în versiunea curentă a lui Doom. Bethesda și id Software nu au făcut momentan o declarație oficială.

Motivul pentru care sistemul ar fi fost îndepărtat a fost speculat de un alt dezvoltator software și se leagă de eșecul lui Denuvo. Aparent, dacă sistemul de protecție nu își face treaba în 3 luni de zile, iar jocul este piratat, atunci dezvoltatorul își poate cere înapoi banii dați pe Denuvo, iar apoi trebuie să îndepărteze DRM-ul din joc pentru a îi fi restituită suma cheltuită pe sistem.

Ceva similar s-a întâmplat cu jocul Inside acum câteva săptămâni. O clarificare oficială de la Bethesda ar trebui să apară în curând.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

11 comentarii

  1. foarte simplu.. daca un joc cu denuvo este spart pana in 3 luni de la lansare.. denuvo da banii inapoi publisherului.. si acesta este obligat sa scoata denuvo din joc. simplu.

  2. Asta era si ideea! Au scos denuvo pentru ca si-au dat seama ca ramane degeaba protectia, daca exista deja crackul la joc.

  3. In continuare denuvo isi cam face treaba existand jocuri care inca nu au fost crack-uite ceea ce inseamna ca ii vom mai vedea cel putin 1 an de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button