Știri ITGamingRSS PaginaDeMediaTECH

Donald Trump vs. Tencent – Ce inseamna asta pentru LoL si Epic Games?

Unii dintre voi stiti deja despre Donald Trump si incercarile sale de a se descotorosi de chinezi. Asta a dus si la toata nebunia din jurul lui TikTok. Iar daca nimanui nu-i pasa de o prostie de platforma pe care copiii posteaza tampenii facute in 15 secunde, de aceasta data Trump sare la gatul Tencent. Un nume ceva mai sonor in comunitatea de gaming, aceasta este o corporatie chinezeasca care detine doua nume mari. Este vorba despre League of Legends si aproape jumatate din Epic Games Store; iar asta ar putea afecta industria foarte puternic.

Cand s-a vorbit despre interzicerea TikTok, lumea nu prea a reactionat. Mai ales ca se zvonea ca se va intampla la un moment dat. Insa anuntul ca Donald Trump este acum pornit sa interzica si Tencent a venit pe neasteptate.

Bine, in documentele publicate de catre Andrew Feinberg se vorbeste despre un anumit serviciu de la Tencent. Este vorba despre WeChat: poate cea mai populara aplicatie de mesagerie din China. Asta inseamna ca exista o sansa ca Donald Trump sa-si doreasca doar eliminarea serviciului de mesagerie, fara sa afecteze si League of Legends sau Epic Games.

Ce s-ar intampla daca toate produsele Tencent ar fi interzise in SUA?

In scenariul in care toate produsele Tencent ar fi interzise in SUA, ar putea exista repercusiuni la nivel global pentru companiile implicate. In cazul Riot Games si al lor League of Legends, decizia ar fi masiva. In acest moment, LoL este cel mai jucat titlu din lume, cu peste 115 milioane de jucatori la nivel global. In SUA exista un numar foarte mare de jucatori, deci in primul rand, jocul ar suferi o scadere a numarului total de jucatori activi. Asta ar duce mai departe la pierderi de revenue. Dar daca aceasta decizie politica s-ar intinde si in Europa? Ei bine, atunci cred ca League of Legends va inceta sa exista incetul cu incetul, sau se va retrage in Asia.

Cat despre Epic Games, lucrurile sunt ceva mai ok aici. Compania este detinuta in proportie de 40% de catre Tencent. Asta ar insemna ca aceste procente se pot transfera ceva mai usor catre o companie americana, ori se poate ca insusi Epic sa cumpere si restul de actiuni pentru a redeveni independent. Dupa succesul inregistrat cu Fortnite si numarul in crestere de utilizatori ai magazinului online, chiar exista fonduri pentru un buy-back.

 

Fortnite Endgame Donald Trump Tencent

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button