GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Donald Trump acuza jocurile video pentru atentatele care au avut loc recent

Cand n-ai raspunsuri, inventezi, nu?!

In urma celor doua atentate care au avut loc in weekend, unul intr-un Walmart din El Paso si inca unul intr-un bar din Dayton, Ohio, partidul Republican alaturi de presedintele Statelor Unite, Donald Trump si-au gasit tapul ispasitor perfect: jocurile video.

Doi guvernatori din partidul lui Trump au decis ca principala cauza ale acestor atentate sunt jocurile video, iar Donald Trump nu a intarziat sa sustina aceasta afirmatie: „Trebuie sa oprim glorificarea violentei in societatea noastra. Asta include jocurile video pline de orori si violenta care acum se gasesc peste tot.”

Declaratia lui Donald Trump a cauzat caderea catorva stocuri de jocuri video, EA, Activision si Take Two fiind afectate. Cea mai puternica lovitura insa a fost simtita de Activision Blizzard care a scazut cu 6.1% la bursa, din cauza faptului ca o serie de a sa, Call of Duty a fost numita drept manifestul atentatului din El Paso, in special de catre Dan Patrick, guvernatorul statului Texas.

call of duty modern warfare

In mod natural, toata aceasta distragere masiva este menita sa ne ia ochii de la problemele reale care au facilitat aceste doua atacuri, dar cum suntem o publicatie tech, prefer sa nu intru in detalii politice. Vreau insa sa cred ca nu doar jocurile sunt vinovate pentru ceea ce se intampla in lumea reala, iar daca este asa, trebuie sa luam in considerare faptul ca exista oameni cu probleme „out there” si din nou, jocurile sunt folosite doar ca fum si oglinzi pentru a nu vedea realitatea din spatele mass-media.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button