Gaming

Doliu pentru fanii Nintendo – Satoru Iwata inchide ochii la varsta de 55 de ani

Fanii Nintendo din lumea intreaga marcheaza o zi neagra in calendar: legendarul Satoru Iwata a plecat dintre noi la varsta de 55 de ani. Cauza mortii a fost atribuita unei complicatii mai vechi, Iwata-San fiind diagnosticat cu cativa ani in urma cu o tumoare pe canalul biliar, complicatie care i-a curmat viata.

Cu toate ca anul trecut, la E3 acesta a ales sa nu participe la eveniment, complicatiile afectandu-i starea de sanatate, se pare ca interventia chirurgicala de anul trecut nu a fost indeajuns pentru a salva viata CEO-ului NIntendo. Contributia lui Satoru Iwata a fost si inca este considerata de fani ca fiind de neegalat cand vine vorba de cresterea si popularizarea companiei, Iwata-san fiind una dintre cele mai iubite persoane din lumea gaming-ului si unul dintre cele mai cunoscute figuri din gaming. Contributia sa va dainui peste decenii, fiind un vizionar, un om modest, dar care iubea jocurile si compania Nintendo. Este o pierdere pentru toti gamerii, amprenta lui Iwata-san simtindu-se in tot ceea ce numim gaming in ziua de astazi.

Nintendo inca nu a facut o declaratie in prinvinta succesorului lui Satoru Iwata, dar doua nume sunt luate in considerare pentru a-l inlocui: Genyo Takeda, actualul manager general al diviziei de cercetare Nintendo si CEO-ul interimar al companiei dupa moartea lui Iwata si Shigeru Miyamoto, responsabil pentru crearea seriilor de jocuri video Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero, Wave Race și Pikmin

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button