PC&Consoles

Doi jucatori in No Man’s Sky s-au gandit sa se intalneasca! S-au gandit…

Dupa lansarea de Playstation 4 a lui No Man’s Sky, multi jucatori s-au angajat sa testeze limitele titlului, cu toate ca realizatorul jocului a repetat in nenumarata randuri ca No Man’s Sky nu este un joc multiplayer.

Asta ca sa nu mai adaugam probabil unul dintre cele mai celebre citate al lui Sean Murray: „Sansele ca doi jucatori sa se intalneasa sau sa se intersecteze in universul No Man’s Sky sunt aproape zero.” Lucru care i-a indarjit pe doi jucatori sa incerce exact acest lucru. Sa incerce sa se intalneasca undeva… 

In timp ce acestia explorau stelele, unul dintre jucatori a ajuns intr-un sistem solar care deja era descoperit, asa ca si-au trimis mesaje unul catre celalat pentru a se intalni. Asta pana cand au ajuns la statia spatiala unde… nu s-au putut nici macar vedea, cu toate ca au stat si in acelasi loc.

AICI se poate gasi stream-urile in cauza! Se pare ca forta nu este cu acesti doi indivizi! No Man's Sky

Care este problema? Cu toate ca ambii jucatori erau in acelasi loc, peisajele pareau total diferite, pana si coloritul este diferit intre cele doua cadre, motiv pentru care se presupune ca acestia doi au intrat in joc, dar pe servere diferite. Mai sunt si problemele de conexiune care ar putea afecta… sunt mai multe elemente care pot afecta alcatuirea unei lumi procedural generate. Cel mai probabil multiplayer-ul NU ESTE SINCRONIZAT, desi Murray a cam spus in trecut ca vei putea juca alaturi de un prieten, pana si la emisiuni televizate ca The Late Show cu Stephen Coblert.

Se pare ca si Murray a intrat in discutie, adresand subiectul intr-un interviu pentru University Herald

In cele din urma, raspunsul ar fi ambele variante. Totusi, sansele ca jucatorii sa dea unii peste altii in acelasi universe colosal sunt extrem de mici. Chiar si daca 100 de jucatori ar aterza pe aceeasi plaenta, simultan, nu ar fi in stare sa se vada instantaneu unul pe celalalt. Este important de tinut minte ca planetele din No Man’s Sky sunt de dimensiunea unei planete reale.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button