MORE

Doi arestati in cazul Photofucket!

Doi arestati in cazul Photofucket, dupa ce scandalul Photobucket a avut loc in urma cu cativa ani. Asta cu mult inainte ca TheFapening sa fie un fenomen international. O serie de useri Reddit cautau prin folderele private Photofucket, postandu-le pe site sub numele de post fusking. Practic acesti useri se foloseau de o bresa de securitate a site-ului Photobucket.com pentru a cauta imagini si fotografii postate pe site, doar ca acestea erau… private!

In esenta, oricine cu acces la internet putea sa exploateze aceasta bresa, „atacatorul” avand nevoie de un URL al fotografiei in cauza sau numele fisierului, pentru a accesa folderul in sine. Iar asta se pare ca nu era intreaga poveste, Departamentul de Justitie din SUA anuntand ca a arestat doi indivizi care au vandut un program care fura parolele utilizatorilor la fisierele private si cauta si indentifica doar fotografiile private.

Cei doi arestati se numesc Brandon Bourret din Colorado si Athanasios Andrianakis din California, acestia riscand ceva ani grei de „facultate Photofucket” fiind acuzati de frauda computerizata, abuz, accesarea dispozitivelor prin frauda si alte cateva asemanatoare, putand sa primeasca pana la 10 ani inchisoare.


Este clar ca Departamentul de Justitie American doreste sa dea un exemplu cu cei doi, fiind posibil ca acestia sa primeasca pedeapsa maxima, DoJ incercand sa descurajeze alte asemenea actiuni. Din pacate internetul este plin de oameni „binevoitori”, asa ca nu credem ca asta se va intampla.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button