MORE

Doctorii au raportat un caz de dependenta patologica de… Google Glass!

Probabil ca nu prea ați auzit de proprietari de Google Glass care nu se pot desparti de acestia, asta pana cand un caz a atras atentia. Doctorii au raportat o situatie de dependenta cronica de… Google Glass! Medicii de la Centrul Medical Naval din San Diego, afirmă că un militar în vârstă de 31 de ani este prima persoana diagnosticata cu o tulburare Glass-related internet addiction disorder.

Pacientul a purtat Google Glass cate 18 ore pe zi (!), și era atât de atașat de dispozitiv incat din instict ducea mana pe partea dreapta a capului (pentru a activa Glass) ori de câte ori i se adresa o întrebare. Se simte mai bine după ce a petrecut 35 zile sub tratament. Potrivit medicilor, a inceput sa isi piarda din reflexul de a duce mana la cap pentru a porni ochelarii, este mai putin iritabil, si se concetreaza mai bine.

Cazul ridică motive de îngrijorare cu privire la efectele dispozitivelor purtabile, cu privire la sănătatea mintală, si cu privire la faptul  ca nu există nici o garanție că aceste dispozitive nu dau dependenta. Centrele medicale in care a fost internet pacientul au spus ca acesta a venit initial pentru ca era dependent de alcool. Dar, in timp, dependenta sa de Google Glass a surclasat-o pe cealalta. Istoricul pacientului sugerează că este predispus la activități compulsive. Acesta este deocamdata doar un incident izolat, si nu există nici o dovadă solida cum că Google Glass ar da o dependenta mai mare decat alte dispozitive.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button