MORE

Docomo vrea sa revolutioneze modul in care utilizam SIM-ul!

Operatorul de telefonie japonez Docomo vrea sa mute cartela SIM din telefon…intr-un dispozitiv wearable. Acestia sustin ca sub aceasta forma SIM-ul va avea mai multa functionalitate prin intermediul bluetoothului si al NFC-ului. Printr-un simplu „wave” deasupra dispozitivelor acestea se vor conecta cu device-ul creat de Docomo, serveste ca metoda de autentificare in retelele de telefonie si poate transfera informatii de pe SIM in telefon sau tableta, precum contacte sau date de login si ar putea conecta mai multe device-uri la acelasi SIM. Mai mult decat atat, se presupune ca ar putea functiona ca metoda de login pentru diverse retele de socializare si pentru site-uri de cumparaturi si este compatibil atat cu Android, cat si cu iOS.

Prototipul este deocamdata de dimensiunea unui dispozitiv hotspot wireless, insa acestia vor sa-l micsoreze drastic, pentru a-l folosi de exemplu ca bratara.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button