RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

Doar plăcile de bază X570 și B550 vor suporta Zen 3

BIOS-urile celorlalte sunt prea aglomerate

AMD a lansat ieri două procesoare noi din seria Ryzen 3 și a prezentat în mod oficial chipset-ul B550 pentru plăcile de bază noi, mai ieftine, aferente generației Ryzen 3000. Cu această ocazie a dezvăluit și un detaliu foarte important despre viitorul plăcilor de bază cu suport AM4.

Simplu spus. Dacă vreți să treceți la un procesor Ryzen 4000 cu placa voastră de bază curentă, sper că ați cumpărat un X570. Din cauza limitărilor memoriei disponibile pentru BIOS și a faptului că în cele trei generații deja existente de procesoare au fost lansate o grămadă de modele, plăcile de bază cu chipset B350, A320, X370, B450 și X470 nu vor avea suport pentru modelele Ryzen 4000, ce ar trebui să își facă apariția spre sfârșitul anului.

Asta înseamnă că în cazul în care aveți acum o placă de bază cu chipset X470 cu un Ryzen 7 2700X, și sperați să faceți un upgrade de procesor la un Ryzen 7 4700X, nu veți avea acestă posibilitate. Socket-ul rămâne același, așa că fizic procesorul se va potrivi, dar fără a fi îndepărtat printr-un update de BIOS suportul pentru o grămadă de procesoare ce încă se mai află pe piață, nu ar fi loc în memorie pentru adăugarea celor noi. Nu este clar dacă vor fi producători de plăci de bază care vor face așa ceva.

Limitarea aceasta vine cu siguranță ca o surpriză neplăcută pentru cei care sperau ca platforma AM4 să nu aibă segmentare cum vedeam pe vremea lui LGA 775.

Priviți, totuși, partea bună. Dacă ați răbdat să treceți la Ryzen până la X570 sau veți mai răbda până la B550, atunci nu aveți nici un stres.

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button