GamingPC&ConsolesTech&IT

DLSS în sfârșit poate fi activat în Final Fantasy 15

A sosit o veste foarte bună pentru cei care au cumpărat o placă GeForce RTX și nu sunt pasionați de Battlefield 5. Aveți acum la dispoziție încă un joc ce vă permite să vă folosiți de hardware-ul adițional inclus în GPU. Final Fantasy 15 are în sfârșit suport pentru DLSS, Deep Learning Super Sampling.

Pentru a putea activa opțiunea va trebui să descărcați cel mai nou update al jocului, are vreo 15GB, precum și cel mai nou update de driver, varianta 417.35. DLSS vă permite să emulați o imagine de 4K prin redarea jocului la o mai rezoluție mică și folosirea nucleelor Tensor pentru a ghici cum ar trebui să arate în 4K. Opțiunea este implementată sub forma unei setări de anti-aliasing atunci când rezoluția jocului este trecută la 4K.

Rezultatul este o imagine aproximativă, ce vă oferă un detaliu vizual bogat, dar cu un impact redus asupra performanței, față de o imagine 4K reală. Nvidia a oferit și această comparație dintre 4K real și 4K DLSS. Nu este tocmai o comparație grozavă, din moment ce este folosit un 1080 Ti pentru a demonstra cum se mișcă/arată jocul fără DLSS în 4K cu TAA activ, și un 2080 Ti pentru 4K cu DLSS. Diferența de performanță dintre cele două plăci era deja foarte mare, așa că nu se prea potrivește. Nu ajută nici faptul că cele două imagini par să aibă setări diferite de culoare. Totuși, varianta cu DLSS pare să aibă mici probleme cu eliminarea artefactelor de la marginile obiectelor.

Nvidia susține că opțiunea este deocamdată în faza Beta, așa că va fi îmbunătățită cu timpul. Final Fantasy 15 este deocamdată singurul joc în care opțiunea este activă, dar mai multe sunt pe drum.

[DSO Gaming]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button