MORE

Dizzy revine, un joc nou… vechi de 22 de ani

Fanii jocurilor de pe ZX Spectrum despre oua au primit un cadou exceptional, sub forma unui nou Dizzy. Mai exact, Wonderland Dizzy.

Fratii Oliver anunta lansarea unui nou joc din clasica serie, insa nu unul care sa fi fost dezvoltat recent, cei doi esuand sa finanteze prin Kickstarter un Dizzy modern.

In schimb, au lansat Wonderland Dizzy, un joc pe care l-au dezvoltat in 1993. Acesta trebuia sa fie lansat initial pentru Nintendo Entertainment System, insa nu a vazut vreodata lumina zilei la vremea sa. Jocul a fost descoperit pe o discheta intr-o cutie dintr-un pod, iar cu ajutorul comunitatii seriei Dizzy si binecuvantarea celor de la Codemasters, jocul a vazut din nou lumina zilei.

In Wonderland Dizzy vei putea controla atat pe Dizzy, cat si pe Daisy, intr-un mod semi-cooperativ. Cele doua personaje sunt controlate alternativ, atunci cand unul pierde o viata, celalalt personaj este jucabil, preluand toate obiectele adunate. Partea ce mai interesanta este ca, spre deosebire de ceva ca Super Mario Bros, un personaj care a pierdut o viata isi va continua progresul de unde a ramas, nu trebuie sa ia nivelul de la capat.

Harta jocului este o remodelare a celei din Magicland Dizzy, cu un decor inspirat de Alice in Tara Minunilor, puzzle-uri noi, si un nivel de dificultate mai mare, comparativ cu alte jocuri din serie. Pentru ca publicul contemporan sa nu intre in panica atunci cand nu pot sa termine un joc despre un ou, chiar daca pot trece prin Dark Souls folosind un Kinect, a fost adaugata optiunea de folosi vieti infinite.

Wonderland Dizzy este gratuit, poate fi jucat in browser, sau poate fi descarcat si jucat local, prin intermediul unui emulator de NES.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close