Știri ITTECHTelefoane

Divizia de mobile a Sony concediază mii de oameni

În vremuri de mult apuse, telefoanele ce purtau numele Sony erau destul de mult râvnite, însă  ultimul deceniu nu a fost prea blând cu divizia sa de mobile. După trei ani consecutivi în care nu a reușit să scoată profit din vânzarea de telefoane mobile compania pare să fi decis să concedieze în jur de 2000 de oameni de la această divizie.

Nu este deocamdată un fat confirmat, dar conform informațiilor care circulă în acest moment prin presă, până în martie anul viitor o jumătate din angajații diviziei Sony Mobile vor rămâne fără locuri de muncă. Compania se află în mijlocul unui efort de restructurare ce va crea Sony Electronics Products and Solutions, o nouă divizie în care vor fi înglobate componentele de mobile, televizoare, camere și boxe/căști.

Cu toate acestea, nu înseamnă că Sony renunță la speranța de a mai recăpăta ceva teren, în acest moment telefoanele sale reprezentând nici măcar 1% din piață. Compania speră măcar să revină pe profit în acest sector de anul viitor, ceva ce ar trebui să fie ceva mai ușor dacă nu trebuie să asigure salariile unui număr atât de mare de angajați. Pe viitor Sony pare că se va concentra ceva mai mult pe Europa și Asia de Est, renunțând la Asia de Sud-Est.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button