PC&Consoles

Divinity Original Sin 2 devine cel mai popular CRPG de pe Steam

Era o vreme în care dacă spuneai că vrei să faci un RPG classic, industria de jocuri spunea că îți sapi propriul mormânt, iar presa de specialitate nu prea îți dădea atenție. Dar Kickstarter s-a întâmplat între timp, așa că nu mai există filtre între producător și public. Iar rezultatele se văd foarte bine.

Divinity Original Sin 2 a fost lansat săptămâna trecută, iar în week-end a devenit cel mai popular CRPG de pe Steam. Poate asta nu înseamnă prea mult, în special pentru că mulți oameni mai uită ce însemna C-ul din denumire. Pentru context, înseamnă Computer, și se referă la RPG-uri care nu sunt contaminate de elemente de acțiune.

În orice caz, Original Sin 2 nu doar că a fost cel mai jucat membru al genului său, dar a fost al patrulea joc de pe Steam ca popularitate. Pentru și mai mult context, pe primul loc este Battlegrounds, pe care nu îl poate demola nimic în acest moment, urmat de DotA 2 și de CS:GO.

Divinity Original Sin 2 era mai popular decât Grand Theft Auto 5, mai popular decât Team Fortress 2, iar în perioada lansării a fost mai popular până și față de Pillars of Eternity, care a dispus de ceva mai multă reclamă.

Desigur, acum că a trecut week-end-ul jocul nu se mai află în top 5, fiind al zecelea cel mai popular joc de pe Steam în acest moment. Acest succes a surprins studioul Larian, care n-a avut până acum un joc atât de popular. Merită menționat că DOS 2 nu este un joc exclusiv de Steam, având și o variantă de GOG.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button