GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Dispută surpriză pentru Star Control

În urmă cu doar câteva luni a răsărit o veste minunată care părea de parcă va face viitorul luminos și fericit pentru toată lumea. Creatorii lui Star Control lucrau la o continuare directă a poveștii seriei, în timp ce Stardock lucra la un alt joc Star Control cu propria poveste, plasat într-un univers separat.

Acum însă vine o surpriză neplăcută. Creatorii lui Star Control au publicat  un articol pe pagina oficială prin care declară că nu pot continua dezvoltarea lui Ghosts of the Precursors din cauza celor de la Stardock, ce aparent ar exercita drepturi pe care nu le au asupra seriei. Situația s-a înrăutățit chiar, jocurile Star Control fiind scoase de pe GOG. Motivul aici fiind că Stardock n-ar avea dreptul de a le publica pe GOG.

Problema este însă următoarea. Stardock a cumpărat aceste drepturi de la Atari, către care au fost cedate de creatorii seriei, Paul Reich și Fred Ford. Drepturile sunt în această stare încă din anul 2013, când a fost anunțată achiziția seriei Star Control de la Atari. Atunci, Stardock a subliniat clar că pot distribui jocurile vechi și că pot să producă jocuri noi cu numele Star Control, dar că povestea și rasele prezente în primele două jocuri sunt în continuare proprietatea lui Reich și Ford. De aceea Star Control Origins este amplasat într-un univers paralel, iar povestea lui Star Control 2 poate fi continuată de creatorii săi.

Vina a fost pusă de Stardock pe o neînțelegere din cauza termenilor contractelor semnate de creatorii seriei cu Accolade, proprietarul anterior al Star Control, iar în acest moment se lucrează la un mod prin care să se delimiteze clar o separare între proprietatea deținută de Reiche și Ford de jocul aflat acum în dezvoltare al Stardock. Dacă avem noroc, totul se va rezolva fără prea multă dramă. Dacă nu avem noroc, am putea pierde două jocuri foarte promițătoare.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button