MORE

Dispozitive purtabile acasa si la munca.

Ca si PC-ul, telefonul mobil și tableta, tehnologia ușor de purtat, este gata sa schimbe modul în care organizațiile colecteaza, acceseaza și folosesc informațiile. Primele trei tehnologii au trecut de mult de statutul de hype – consumatorii, cât și întreprinderile au adoptat deja aceste tehnologii ca o parte fundamentală a vieții lor de zi cu zi.

Tehnologiile ușor de purtat au început să intre în mainstream, iar pasionații de tehnologie zumzaie cu privire la modul în care acestea pot fi folosite pentru a spori eficienta acasa si la muncă. Dar, așa cum cu cele mai multe tehnologii, suntem departe de a înțelege modul în care aceste dispozitive conectate vor fi utilizate. Ce este tehnologia purtabila? Dispozitive inteligente, cum ar fi Google Glasses și ceasurile de mână, cum ar fi InPulse Smart Notification Watch permit oamenilor sa vizualizeze informatiile intr-un mod nou, in miscare. Monitoare de sănătate, cum ar fi Fitbit, FuelBand și Jawbone colecteaza și analizeaza datele fizice pentru a înțelege , a monitoriza și a maximiza activitatea fizică, a îmbunătăți starea de bine. Dispozitive medicale care monitorizează în permanență anumiti indicatori biometrici, cum ar fi nivelul de zahar din sange sau pulsul pentru a regla un tratament pentru diferite boli și deficiențe de sanatate cum ar fi diabetul zaharat, colesterolul ridicat, cancer, etc. Dispozitive care reprezintă o prelungire a unui smartphone, cum ar fi un senzor biometric Bluetooth ce acționează ca un monitor cardiac. Un raport recent de la Credit Suisse afirmă ca, tehnologia ușor de purtat, este la un punct de inflexiune și ar putea avea un „impact semnificativ  asupra economiei.” De asemenea, raportul subliniază faptul că dispozitivele ușor de purtat ar putea fi o piață de 50 miliarde dolari pana in 2017.

In cea mai mare parte tehnologia ușor de purtat este în faza de concept dar un număr mare de spitale da deja asistentelor medicale tablete în timp ce alte sectii folosesc aplicații mobile care  conectează asistentele medicale si medicii direct la dosarele medicale electronice (EMR). Prin introducerea unor tehnologii ușor de purtat, capabile de urmărire a locației unui anumit insotitor, administratorii de spital ar putea imbunatati rezultatele pacientului și gestiona mai bine resursele umane. De exemplu, echipa de asistente medicale joaca un rol crucial in ingrijirea post-operatorie, mai ales cand chirurgii sunt probabil ocupati în sala de operație. Imaginați-vă ca s-ar putea urmări circulația acestor specialiști și ar putea fi direcționati spre cazurile cele mai urgente profitand de locația lor – toate acestea sunt lucruri ce pot îmbunătăți măsurabil calitatea asistenței medicale.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button