MORE

DisplayPort 1.4 permite rezolutia 8K

Asociatia pentru Standarde Video Electronice (prescurtat VESA) a stabilit care sunt specificatiile pentru noua generatie DisplayPort, iar capabilitatile sale sunt impresionante.

DisplayPort 1.4 adauga tehnologie de compresie a stream-ului video, ceea ce ii permite sa transmita suficiente date cat sa afiseze o rezolutie de 8K. Pentru a pune lucrurile intr-o alta lumina, momentan ai avea probleme sa rulezi jocuri in 6K. Asa ca pentru 8K vom avea nevoie de placi video care fac un Titan sa para ca un GTX 750.

Pe langa aceasta rezolutie, „traditionalul” 4K va fi posibil la 120Hz si in HDR, adica folosind un set de culori mult mai profunde si un contrast care o sa faca monitorul tau actual sa para ca TN-ul din 2007 din dreapta mea.

Latimea de banda nu se va schimba, fata de DisplayPort 1.3, ramane tot la 32.4 Gb/s, dar compresia noua permite scaderea marimii continutului pana la de trei ori, fara pierdere de informatii.

Desigur, nu veti vedea de indata pe piata monitoare care sa foloseasca DisplayPort 1.4, din moment ce monitoare care folosesc 1.3 abia au inceput sa apara. Dar de anul viitor, sau din 2018, veti incepe sa vedeti pe piata astfel de minunatii. Iar atunci, poate vom avea placi video care chiar sa se poata folosi de acest nou standard, si care chiar il folosesc, nu il omit in mod misterios din diverse motive.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button