TECH

Disney renunță la Netflix și va dezvolta un competitor

Poate că lumea mai uită din când în când, dar Disney este o corporație multi-media masivă care controlează mai multe aspecte din viața voastră decât ați crede. Spre exemplu, a distrus irevocabil legile de copyright, iar acum și-a pus Netflix în vizor.

Mega-corporația anunță că își va retrage toate filmele de pe serviciul de streaming Netflix, având intenția de a crea un competitor pe care va găzdui în exclusivitate propriile creații. Propriul serviciu de streaming va fi lansat abia în anul 2019, așa că deocamdată nu vor dispărea toate filmele marca Disney de pe Netflix. Dar când se va întâmpla, apare și dilema a căror filme vor dispărea.

Nu de alta, dar Disney nu înseamnă doar Alba ca Zăpada și ce 70 de ani care au trecut de la apariția filmului ce ar fi trebuit să intre în domeniul public din 1997, dar nu o va mai face fiindcă Disney intenționează să sece domeniul public de idei. Disney în acest moment deține filmele Marvel, deține filmele Star Wars, deține Muppets, deține Pirații din Caraibe, deține Indiana Jones, deține în esență cam tot ce nu se află în proprietatea Warner, Sony, CBS sau Viacom.

Așa că atunci când Disney amenință să își retragă conținutul, vă puteți aștepta ca efectele să se simtă. Nu doar în filmele dispărute de pe Netflix, ci și în acțiunile serviciului de streaming, a căror cotație la bursă a căzut cu 4%. Mai rămâne și întrebarea logică a ceea ce va face Disney atunci când propriul serviciu este în funcțiune. Dacă va continua să mai permită celor de la Netflix să facă seriale după licența Marvel, sau dacă le va reintegra în propria familie, cum a început să facă și cu Spider-Man.

[Hollywood Reporter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button